dimecres, 28 de gener del 2015

Experiencia Europea LDV - Alumnos CCFF (Sanitario)



Entrevista a los alumnos del Ciclo Formativo de la rama sanitaria Alexandra, MªMagdalena y Germán,  que han participado en el Proyecto Leonardo Da Vinci(LDV). (Finlandia (Kotka). (15Noviembre-15 diciembre de 2015)


P. ¿Qué ha significado para vosotros esta experiencia de prácticas en Europa a través del Programa Leonardo Da Vinci?

R. Ha supuesto sin  duda una experiencia muy enriquecedora a nivel personal y profesional gracias a la cual hemos tenido la oportunidad  de conocer un país extranjero, su cultura , su geografía y sobre todo a magníficas personas.


P. ¿Qué aspectos destacarías de vuestro país de acogida?

R. Hemos realizado parte de nuestro periodo de prácticas en Kotka, al este de Finlandia muy cerca de la frontera con Rusia. Quisiéramos destacar la hospitalidad de la gente, el clima tan diferente al nuestro   y su peculiar geografía.


P.¿ A nivel humano que os ha aportado esta experiencia?

R. Nos ha permitido adaptarnos a una nueva situación lejos de casa, ser autosuficientes , compartir experiencias y conocer mucha gente.


P. ¿Qué destacarías a nivel profesional en vuestra empresa de acogida?
Realizamos nuestras prácticas en la Residencia Citi Koti  en la ciudad de Kotka, fuimos muy bien acogidos, tuvimos la oportunidad de realizar un curso de formación sanitaria y conocimos nuevas metodologías y técnicas sanitarias novedosas. También nos ha permitido mejorar nuestras competencias lingüísticas en una lengua extranjera. Incluso aprendimos unas frases en suomi (Finlandés). 


P. ¿Recomendarías esta experiencia de movilidad a otros alumnos?

R. Creemos que es altamente recomendable  por todo lo que hemos comentado y por todo los que supone de enriquecimiento personal. A nivel profesional nos puede abrir puertas al mundo laboral con la obtención del currículum Europas.


 Finalmente queremos agradecer  la aportación de nuestros alumnos y les deseamos mucha suerte en su futuro profesional.

                                                       

                                                                                       Ricardo Navarro.

                                                       Responsable de los Programas Europeos (CCFF)

                        

                                   






dilluns, 26 de gener del 2015

Montesion Connect@

Els coneixeu? Són el grup guanyador del concurs "Posa'm en marxa", en el moment de recollir el seu premi! Una entrada de cinema!

En Toni Pons, na Uxía Sarasquete i na Maria de Lluc Salom. No, na Noelia no era part de l'equip! Ella feia el lliurament del premi i sosté l'entrada de na Belén Zúñiga, que no hi va poder ser en aquest moment, justament!!

Els alumnes de 1r de Batxillerat i els de CCFF ja coneixeu la intenció de començar aquesta revista digital, ja que el concurs tengué lloc durant una sessió de les vostres tutories. Siau benvinguts els alumnes de 2n de Batxillerat, així com tot el claustre (i amics i coneguts que s'hi vulguin apuntar).

Si voleu estar al corrent de tot el que s'anirà publicant a Montesion Connect@, és ben fàcil. Segueix-nos al nostre compte de twitter @MConnecta. Vos hi esperam!!

Estau tots convidats no només a veure els contiguts de la revista, sinó a formar-ne part i participar-hi activament!! Podeu compartir allò que us sembli més interessant i divertit: un article, els millors moments de l'intercanvi amb Suïssa, una presentació que us agradi com us ha quedat, un dibuix, una crònica d'alguna activitat complementària i bé, essent tan creatius com sou, segur que se us acudeixen més coses que podeu enviar al correu montesiondigital@gmail.com perquè surti publicat!

Moltes gràcies per endavant per les vostres aportacions!

dissabte, 24 de gener del 2015

Xerrada de la UVIC, Universitat de Vic

El passat dimecres 14 de gener la UVIC va oferir una xerrada informativa a tot l'alumnat de 2n de Batxillerat. Ens presentaren tots els estudis que ofereixen, el procés d'admissió a les universitats de Catalunya, la seva oferta de borses de treball i algunes coses més. Si us va interessar la universitat, que es caracteritza sobretot per gaudir d'unes instal·lacions modernes i adaptades a les necessitats dels estudiants i per oferir ensenyament en grups reduïts, podeu consultar-ne la web clicant aquí. A la seva web hi trobareu tota la informació que pogueu necessitar: plans d'estudi, preus de matrícula, organització de les pràctiques, jornades de portes obertes, possibilitats d'allotjament, etc.

Per problemes tècnics i, sobretot, de temps, no poguerem veure el vídeo de Bodybup que ens volien mostrar. Si també us vareu quedar amb les ganes de veure'l, aquí el teniu!


Es veu que els estudiants de la UVIC tenen experiència en organitzar tot el muntatge d'aquest tipus d'iniciatives. Ja varen ser pioners fa uns anys amb la gravació del seu Lip Dub. A través d'ell fareu un divertit recorregut per les instal·lacions del seu campus. Segur que se us aferra la cançó!


Tallers gastrònomics "Nadal 2015"

L'etapa de CCFF per primera vegada ofereix la possibilitat de poder participar en diferents experiències europees (intercanvi a Anglaterra, viatge cultural, etc.). Per tal d’alleugerir-ne un poc el cost, l'alumnat interessat en algun d’aquets viatges,  va pensar en dur a terme una sèrie d’activitats al llarg del curs amb els quals recaptar uns quants diners.

Així que dit i fet, aprofitant que s’acostaven les festes de Nadal, pensaren en fer uns tallers gastronòmics, els productes dels quals es vendrien a l’hora del pati a la resta de companys de l’etapa de Cicles Formatius i als companys de Batxillerat.

Tot boníssim!
El dia elegit fou el 19 de desembre i ja des de ben prest ens posarem tots el davantal i a cuinar. Hi va haver tres grups de treball: uns van elaborar galetes nadalenques, uns altres 'banyetes' (pasta salada farcida de sobrassada) i el tercer va muntar broquetes de fruita amb fondue de xocolata i d'altres de llaminadures.



Participà tot l'alumnat de 1r i 2n d'Assistent de Direcció de grau Superior i el de 1r d'Administratiu de grau Mitjà. Destacà la il·lusió i entusiasme amb què amassaren, cuinaren i decoraren, en mesura del que va ser possible, els productes.

Per acabar, només resta donar les gràcies a la resta d'alumnat de CCFF i de Batxillerat, així com al professorat, ED i al personal no docent per participar i recolzar aquesta iniciativa. Gràcies a tots ells s'ha pogut recaptar una suma de diners, que, tot i que modesta, ajudarà a alleugerir les despeses dels diferents viatges.

Maria Grandío i Xisca Cerdà